BLACK BEAT - Зоната на черната музика, за феновете на соул, фънк, R&B, хип-хоп всеки понеделник от 22:00 до 23:00 часа с DJ IMC. BLACK BEAT включва преглед на последните R'n'B класации, както и суперхитове от съответните жанрове.
 

CLUB TIME - най-доброто предаване за клубна музика в България. Първата програма за електронна музика в българския радио ефир. CLUB TIME стартира в началото на 1999 година. Състои се от две части по 30 минути микс, представен от Pacho B. Всеки петък от 21:00 до 22:00 часа и в неделя от 18:00 до 19:00 часа DJ Pacho B представя HOT MIX от най-актуалните сингли с клубно звучене – jazzy, deep & vocal house, tech house, progressive. Някои от изданията на CLUB TIME са тематични c underground звучене – techno и trance, в различните им разновидности и течения.
 

SKY SESSION - предаване за транс музика. Стартира в началото на 2008г. и е първото предаване в ефира специализирано за този стил. Излъчва се всеки петък от 22:00 часа по KATRA FM. Състои се от две части по 30 минути микс, представени от Katsarov DJ.
 

LIFESTYLE - предаване, което дефинира и анализира стила във всички области от живота – бит, мода, отношения, светски новини, култура. Програмата представя случващото се в модния, светски, интелектуален и духовен живот на Пловдив. Ние се стараем да популяризираме стила на работа и живот на онези, които оформят облика на Пловдив – бизнесмени, интелектуалци, хора на кариерата. Тук ще чуете известни български личности, ще научите първи за новите заведения, филми, последните хай-лайв събития. LIFESTYLE има амбицията да изтъква тенденциите във всички аспекти на живота и по най-добрия начин да спомага влиянието на местния бизнес.
 

MIXED VIBES - 240 минути Live Mix с DJ IMC
Съботен сет от два часа съвременни радио хитове и още толкова House Mix – от 19:00 до 23:00 часа. Mixed Vibes - повторение всеки вторник и четвъртък от 20:00 до 22:00 часа. Feel The Vibes... with KATRA FM